Admiral Marina bliver Danmarks første 5 stjernet havn

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Danmark
55° 17' 41.622" N, 10° 50' 46.2768" E

Nyborg er godt på vej til at få Danmarks første 5 stjernet marina. Fredningsnævn Fyn har den 20. marts 2012 meddelt godkendelse til projektselskabet A/S Knudshoved Havn, vedrørende opførslen af Admiral Marina ved Nyborg på Østfyn. Herved mangler kun en lokalplan- godkendelse, der forventes gennemført i løbet af 4-6 måneder, inden projektet kan påbegyndes. Marinaen skal ligge på DSBs tidligere færgehavn ved Knudshoved.

File 6505

Admiral Marina skal opføres i DSBs tidligere færgehavn

5 stjernet marina

Marinaen, der også bliver Danmarks største, vil få status som 5-stjernet lystbådehavn, når den er færdigudbygget. Der findes under 10 styks 5-stjernede lystbådehavne i hele Europa. Indenfor få måneder forventes det første arbejde påbegyndt. Dette består i at få ryddet op på den gamle færgehavn og få området gjort pænt. Betonmolerne, der tidligere blev anvendt til færger, skal barberes ned med 2,5 meter, før de er anvendelige til lystbåde. Området skal totalplaneres, og der skal anlægges veje og ny beplantning.

Trods de 5-stjernede faciliteter vil Admiral Marina tilbyder salg af bådpladser fra 70.000 kroner og opefter.

Nationalt samlingssted for sejlere, bådudstillinger og events

Admiral Marina vil, med sin centrale beliggenhed i Danmark, blive en oplagt vært for flydende bådudstillinger, nationale- og internationale sejlsportsarrangementer. Den første bygning, der bliver opført på arealet, er et 700 m2 stort klubhus og konferencecenter.

I takt med at der sælges bådpladser, udbygges havnen på et bæredygtigt grundlag.

Relaterede Sejlnet artikler

Admiral Marina i modvind

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Torben Jørgensens billede

Hmm.. i første omgang syntes jeg det var en fantaskisk ide. Men - en lystbådhavn lige op af motorvejen. Nyde de stille aftenstunder, få sig en kop "noget". Lytte til vandet klukke lidt mod båden... VRUUUUUUUUUUUUUUUUUUM...

Christian von Leck Østergaards billede

Hej Torben

Jeg tror nu ikke det er så slemt med motorvejen, det bliver nok værre med havneafgiften, mon ikke det bliver noget i retningen 5-600 kr. pr. døgn, men så er det også inkl. kabelTV og morgenmad ??

Trine Søes billede

Jeg synes det er for tidligt at dømme havnen endnu. Lad os nu se, hvordan den er, når den er færdig. Jeg tror en havneafgift på 500-600 kroner er ret urealistisk i forhold til, hvor mange der så vil gæste havnen.

Bådpladserne starter ved 70.000 og opefter.

Christian von Leck Østergaards billede

Du har ret Trine, det er en glædelig nyhed at fredningsmyndighederne har sagt OK for projektet. Og havneafgift, som i USA, bliver det nok heller ikke med de danske sejlere, de skal nok selv stå for morgenmaden. KabelTV er der heller ikke nogen af os der vil betale for.
Men gad vide hvad stjernerne står for?
Inden for hotelverdenen er de bedste hoteller i Danmark fire stjernede. Måske er der et hotel der er fem stjernet, men så skal køkkenet også være åbent 24 timer i døgnet. Her tildeles stjernerne blandt andet efter: minibar, eget bad og WC, TV med pay per wiev, roomservice og den helt u-undværlige buksepresse.

Peter Henrik Tramms billede

tjjaaa jeg har nu også på fornemmeren at det blir for dyrt for fattige bådejere. tror hyggen går fløjten i sådanne havne. men hva det det gir jo arbejdespladser Smile))

HOs billede

Støjgener tror jeg ikke bliver problemet, på luft foto ser det ud til at ligge tæt på motorvejen.
Men motorvejen ligger betydelig højre oppe og længere væk end man umiddelbart tror.
De fem stjerne er for prisniveauet Smile)

bendsens billede

Den privatejede ø og havn Vejrø i Smålandsfarvandet tager 250,- pr. overnatning for en båd som vores under 10 meter. Det er i hvert fald rigeligt til at få os til at sejle i en kæmpe bue udenom.

Annonce