AIS app fra Marinetraffic.com

Allan Lavridsens billede
4.25
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.3 (32 stemmer)

Når vi sejler rundt i sommerlandet, er Marine Traffic app'en tit fremme, når vi passerer et større skib. Hvis der er forbindelse til internettet, er det nemt lige at se hvilke skibe, der er tæt på din egen position. Du kan se, hvor et givent skib kommer fra, og hvor det er på vej hen.

File 4182    File 4180

Find oplysninger om de skibe, der er i nærheden af dig, når du sejler

De fleste skibe er også tagget med billeder taget af folk, der har mødt skibet (Ligesom at du kan være med til at tagge SejlerDanmark her på sejlnet).

File 4183    File 4181

Se billeder af de forskellige skibe og en liste med de nærmeste skibe

Det er også muligt at tilføje bestemte skibe til dine favoritter, så du kan følge dem på deres vej. Kort sagt giver Marinetraffic gratis real-time information til sejlere om skibsbevægelser og havne - primært på tværs af kyster i mange lande rundt om i verden

Hvad er Marine Traffic projektet?

Marine Traffic-projektet er en del af et akademisk community-baseret projekt. Det er dedikeret til at indsamle og præsentere maritime data. Det giver gratis real-time information til offentligheden om skibsbevægelser og havne - primært på tværs af kyster i mange lande rundt om i verden. Projektet er i øjeblikket vedligeholdt af University of the Aegean, Grækenland. Dataindsamling er baseret på Automatic Identification System (AIS). Projektet giver verdensomspændende dækning af mere end 850 havne og et betydeligt antal af åbne-havområder.

Hvordan fungerer det?

Automatic Identification System (forkortes AIS) er et maritimt radiosystem til automatisk identifikation af skibe og andre enheder i forbindelse med søfart. Systemet fungerer ved at fartøjer, som er udstyret med en AIS-radiotransponder med mellemrum udsender en digital radiobesked på et reserveret VHF-bånd. Beskeden indeholder blandt andet informationer om skibets navn, geografisk position, kurs, fart, dybgang med videre og kan modtages af andre AIS-radiotranspondere, som er indenfor rækkevidde. Modtagerens udstyr kan derefter præsentere informationerne om skibet på et display eller på et elektronisk søkort. Det er også muligt at sende tekstbeskeder via systemet, herunder eksempelvis vejrmeldinger og navigationsadvarsler. Udover at systemet kan bruges til navigation, kan man via land- og satellitbaserede AIS-transpondere, såkaldte basestations, modtage de kontinuerligt udsendte beskeder fra skibstrafikken, og derved få et detaljeret overblik over trafiksituationen.

Hent app'en til din telefon

Lystsejlere kan få adgang til Marine Traffic med en app til både Android og Iphone.

Download til android (gratis)

File 4176

Download til Iphone ($3.99)

File 4177

Hvis du bruger en anden type telefon med webbrowser, kan du benytte mobil versionen af deres hjemmeside

www.marinetraffic.com/m

Hvis du selv har en hjemmeside, kan du tilføje et kort over Danmark som demonstreret her AIS oversigt Danmark på sejlnet

Se hvordan du gør her

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Annemettes billede

Spændende app, som jeg straks vil hente. Tak for tippet.

Annemette

Peter Henrik Tramms billede

godt man har android Smile

jesper B Sørensens billede

Fantastisk system jeg købte billig ais modtager hos Lynettens bådservice koblede den på Pcèn en lille billig 1Mhz industri pc, og kan nu se alle større skibe på vore maptech søkort fanastisk, men Marinetraffic på nettet er altså ikke beregnet til live navigation, der er alt for langsom opdaterings frekvens og forkert info, det er en falsk tryghed,men sjovt at se på derhjemme...
Der er lige for øjeblikket en tendens til meget navigations udstyr med batteridrift,, ipad, dette kan afstedkomme
farlige situationer når man bliver fanget af dårlig vejr og måske ikke lige har et ladekabel der kan nå op i cockpit, desuden er disse apparater sjælden mere end stænktæt, husk altid at føre bestik på søkort (som selvfølgelig er med) checke kompas og log jævnlig..

Mvh Jesper _/)

Annonce