Gæstesejlerne mangler i flere havne i år

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Mange havne melder om et stort nedgang i gæstesejlere. Hovedårsagen gives til det dårlige regnfulde og blæsende vejr, vi har haft i sommers. Havnemester ved Aabenraa Sejl Club Jens Jacob Sørensen siger; Der har bestemt ikke været noget at råbe hurra for. Vi har en tilbagegang på 30 procent, hvilket svarer til 400-500 gæstesejlere. Det har også været meget blæsende og regnfuldt. Lidt længere sydpå i Sønderborg har man registret en mangel på cirka 2.000 gæstesejlere.

Bornholm mangler gæstesejlere

På Bornholm er tendensen den samme - gæstesejlerne er blevet væk i år. Det forskellige havnefogeder i havnen giver allesammen vejret skylden. Ingen sejlere vil sejle til Bornholm, hvis det er blæsende og regnfyldt. De mener, at øen har meget at byde på, så det kan ikke være i mangel på gode havne og oplevelser, der får sejlerne til at blive hjemme eller vælge Bornholm fra.

Påvirker økonomien

I nogle havne vil det betyde, at økonomien er mere stram, fordi man mangler indtægter fra gæstesejlerne. I Aabenraa betyder det blandt andet, at havnens anlægsreparationer udskydes til, når man igen har råd. Heldigvis tager de fleste det med et smil - for man kan som bekendt ikke planlægge vejret. Hvis man kunne planlægge den perfekte vejrudsigt, ifølge havnefogederne, vil den byde på sol, en temperatur på 25 grader og let vind.

Annonce