Ispropel holder din båd fri af isen

Trine Søes billede
3
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3 (2 stemmer)

Skal din båd overvintre i vandet, så er du måske allerede nu nervøs for at havnebassinet skal fryse til og måske skade din båd. En ispropel kan være løsningen på dit problem, hvis du vil være sikker på at holde vandet omkring båden isfri.

File 2190

Strømninger i vandet forhindrer isdannelse

Ispropeller er med stor succes blevet brugt de seneste par år i blandt andet Norge og USA. Sejlnet.dk har set nærmere på en ispropel fra Kasco Marine, der bliver produceret i Alaska, hvor de bliver brugt til at holde havne, bro og sæler fri af isen.

Ispropellen er en elektromotor, der er monteret i en slags bøtte. Bøtten sænkes ned i saltvandet, hvor propellen laver strømninger i vandet. Strømningerne forhindrer isdannelse i vandet. Propellen er specialdesignet til at have høj ydeevne og minimalt strømforbrug. Ispropellen dækker et område på indtil 10x20 meter, hvor den holder området isfrit ved at cirkulere vandet. Den kan nemt monteres under båden eller broen ved hjælp af de medfølgende tov. Vertikal montering giver en cirkulær åbning i isen, men en vinklet montering giver en oval åbning.

File 2202

Ispropellen kører på almindelig 220V strøm, og kommer færdigmonteret med en ekstra lang ledning. Motoren har indbygget overbelastningsknap med automatisk reset funktion.

Husk at is propellen skal have vedligeholdelse mellem hver sæson, fordi den udsættes for enorme påvirkninger, når den nedsænkes i saltvand.

Hvor kan ispropellen købes?

Sejlnet.dk har fundet frem til én Kasco Ispropel forhandler i Danmark - Marine Care i Roskilde sælger ispropellen til 7.995 kroner. Alternativt kan den købes på internettet, hvor den kan købes en del billigere. Vi fandt flere stedet Kasco Ispropel på tilbud til 619 dollars - omkring 3.500 danske kroner. Du skal dog være forsigtig med at vælge den rigtige model, hvis du bestiller hjem fra nettet - husk du skal bruge 220V strøm.

Annonce