Lær at redde liv til søs - få et kursus til din sejlklub

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

 

Ulykker sker både på land og vand - det kan dog være noget svære at få den nødvendige hjælp hurtigt frem, hvis du sejler ude på bølgen blå. Hjælpen kan som før omtalt være længe undervejs til søs, og derfor er det vigtigt, at du kan yde førstehjælp, hvis en ulykke indtræffer. Ved livstruende ulykker er det afgørende, at hjælpen sættes ind inden for ganske få minutter. Det er i det tidsrum, at du kan gøre forskellen mellem liv og død.

File 1849

Kronprinsen er en ivrig sejler og varm fortaler for førstehjælp

Som HKH Kronprins Frederik udtrykker det: Ulykker rammer som regel uden varsel, og kun gennem grundig forberedelse kan du yde dit bedste, hvis ulykken sker på havnen eller på søen. Hvis ulykken sker på din båd eller for andre i din umiddelbare nærhed, kan førstehjælp gøre en forskel på liv og død. Hjælp derfor både dig selv og andre ved at udbrede budskabet om at lære førstehjælp og om at redde livet for dem, der er i nød. Liv reddes i nuet!

Målrettet kursus til søsporten

Pladsen i en båd er ofte trang. Så hvordan lægger du lige en person i aflåst sideleje? Hvordan udfører du førstehjælp, når der er høj sø? Hvad skal du gøre ved en drukneulykke?

File 1846

Spørgsmålene er mange, og du vil kunne få svar på dem på et førstehjælpskursus, der er målrettet søsporten. På kurset vil du blandt andet lære aflåst sideleje, hjertemassage, kunstigt åndedræt, psykisk førstehjælp, behandling af småskader, blødninger og mindre knoglebrud, behandling af ætsninger og forgiftninger samt førstehjælp ved alvorlige og akut opståede sygdomme. Kort sagt bliver du klædt på til at kunne handle, hvis en ulykke sker i maritime omgivelser. Kurset afholdes af Beredskabsforbundets uddannelsescenter i samarbejde med Dansk Sejlunion og Torm fonden.

Afhold kursuset i din sejlklubs egne lokaler

Man har som sejlklub mulighed for at få førstehjælpskursuset afholdt i sejlklubbens egne lokaler. Saml et hold på 10-14 personer, der gerne vil lære, hvordan man udfører førstehjælp på søen. Kompetencerne og redskaberne, som tilegnes på kurset, kan ikke kun bruges på søen, mens også i hverdagen.

File 1852

Her læres mund til mund i Rudkøbing Sejlklub

Steen R. Knudsen fra Århus Sejlklub har deltaget i et kursus og har følgende kommentar: Kurserne skal tilbydes til alle sejlere, og jeg vil gå så langt som til at sige, at det burde være obligatorisk. Man lærer nogle redskaber, som kan gøre en forskel, og som endda ikke kun er anvendelige til sejlads. Både nybegynderen og den erfarne kan komme ud for ulykker på båden, så det kan ramme os alle!

Billigt at lære maritimt førstehjælp

Kursets varer 12 timer og kan eksempelvis afholdes på fire hverdagsaftener af tre timer eller hen over en weekend. Helt præcist hvordan I vælger at sammensætte kursuset kan aftales nærmere med Beredskabsforbundet Uddannelsescenter. Det koster 200 kroner per person at deltage i kursuset.

Tilmelding af et hold sker ved kontakt til Beredskabsforbundet Uddannelsescenter pr. e-mail sbp@beredskab.dk (skriv "Sejlklub" i emnefeltet).

 

Foto: Sejlnet.dk, Søren Rudkøbing Sejlklub & Hanne Juul Billedbladet

Annonce