Medaljer indenfor rækkevide ved World Cup Stævnet i Hyeres

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

 

De bedste 49ere ved World Cup stævnet udfor den franske by Hyeres fik igår fornøjelsen af at være i aktioni to omgange. Om formiddagen tillod forholdene at gennemføre to sejladser, mens man igen om eftermiddagen satsede på at få yderligere to sejladser i hus, men i sidste ende blev det kun til en. Vindforholdene drillede igen kapsejladserne.

For den bedste danske båd med Allan Nørregaard og Peter Lang blev dagen en blandet affære, der om formiddagen indbragte en 13. og 7. plads.En mellemregning afslørede, at danskerne dermed var rykket op bare fire point efter den førende britiske båd og tilmed havde landsmændene fra Skive Sejlklub, Emil og Simon Nielsen tre point efter sig. Det så virkelig lovene ud for de danske deltagere efter formiddagssejladser.Eftermiddagens sejlads


49er feltet lå yderst tæt før eftermiddagens sejlads. Allan Nørregaard og Peter Lang lå som før omtalt nummer 2 efter formiddagens sejladser, men placerede sig som nummer 17 i dagens sidste sejlads, hvilket gør, at makkerparret må rykke en plads ned til en samlet 3. plads.


Heller ikke Emil og Simon Nielsen kom videre heldigt ud af eftermiddagens sejlads på vandet. De rykkede bagud til den samlede 6. plads efter en placering som nr. 12. Begge 49er både vil dog deltage i fredagens finale, hvor placeringen tæller dobbelt i den samlede stilling.Sølv er realistisk


Den samlede stilling er den britiske båd med Brotherton og Asquith stukket lidt af med et forspring på 9 point. Til gengæld er der bare fire point fra Delle Karth og Resch fra Østrig på andenpladsen ned til Nørregaard og Lang.

Ved pointlighed er det placeringen i finalen, der er afgørende. Sølvmedaljerne er derfor indenfor rækkevidde, hvis Nørregaard og Lang sørger for at have bare en enkelt båd imellem sig og den østrigske besætning, samtidig med at de skal holde en fransk og en engelsk båd og brødrene Nielsen bag sig i finalen.Knap så god vind for pigerne


470-jollen bliver det ikke til et titelforsvar for Henriette Koch og Lene Sommer, da vandt stævnet i Hyeres sidste år. Efter gårsdagen sejlads med resultatet - en 30., 11. og 13. plads - røg pigerne ud af top 10, og deltager derfor ikke i fredagens finale.

I Laser Radial klassen byttede da danske sejlere indbyrdes pladser i dag, således at Anne-Marie Rindom nu er nr. 22, Maiken Schütt 23 og Sarah Gunni nr. 24.

 

Annonce