Nedriggertid for historiske skonnertere

Allan Lavridsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)
Danmark
55° 40' 51.8304" N, 12° 35' 40.1028" E

Fra i dag og frem til den 11. oktober 2013 vil der være fuld aktivitet på Admiral Kaj foran Admiral Hotel i København. Tiden er igen kommet til, at de bevaringsværdige sejlskibe Mira, Halmø og Lilla Dan og nyudklækkede matroser fra skoleskibet Georg Stage nyder godt af hinandens eksistens.

Skonnerterne får en grundig overhaling, så de er godt beskyttede mod en hård vinter, og de just dimitterede søfartselever får en praktisk erfaring i, hvordan man vedligeholder træskibe. Og det er et stort arbejde. De skal slibe og lakere master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager. "Der er tusindvis af arbejdstimer i at vedligeholde disse gamle træskibe. Og lige nu gælder det om, at få dem rigget af efter dette års sejlsæson, så de er beskyttede mod vinterens fugt og kulde", fortæller Jesper Hjorth Johansen, kaptajn på Lilla Dan.

Arbejdet med at gøre skibene vinterklar fortsætter alle hverdage fra kl. 10-15 frem til 11. oktober. Herefter bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi indtil 1. maj 2014, hvor glade gæster igen kan gå om bord til personale- og familiefester, eller teambuilding, receptioner og sejlferier. Så kom forbi på kajen og følg med i arbejdet

Gratis foredrag

Hvis du er interesseret i at høre mere indgående om, hvad der bliver gjort for skibene hen over vinteren, er du velkommen til at møde op foran landgangsbroen til Lilla Dan kl. 1200, hvor en af skipperne vil fortælle om vinterens arbejde, og du har mulighed for at stille spørgsmål. Med mindre spørgelysten er meget stor, kan skipper skitsere det hele på under 15 minutter, så det kan nås i en frokostpause!

Mød op ved landgangsbroen til Lilla Dan: Mandag den 30. september kl. 12.00-12.15 eller Tirsdag den 1. oktober kl. 12.00-12.15.

I sejlsæsonen har alle tre sejlskibe hjemhavn ved kajen foran Admiral Hotel tæt på Nyhavn. Her fungerer de som et maritimt og aktivt oplevelsescenter med aktiviteter lige fra konferencer, teambuilding og andre erhvervsrelaterede arrangementer til skønne sejlferier, dagture, events, fester, togter m.m.

Annonce