Rejsedagbog - med kursen mod Bornholm

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (4 stemmer)
Danmark
54° 56' 28.0716" N, 12° 33' 30.0132" E

Turen går til solskinsøen Bornholm, hvor der venter nyrøget sild, havneidyl og nye oplevelser. Carsten beretter fra det gode skib Humorisk, der til daglig ligger i Middelfart.

Humorisk er en Comet11 fra 1978 designet af en franskmand og bygget på Comar værftet i Italien. Carsten og hans kone Annette fandt hende på nettet, og har hentet Humorisk hjem fra Rom i 2001. Humorisk er en ægte havsejler, men skipper Carsten er en "kylling" og tør ikke tage over de store vande. Men hvor intet voves! - nu er Carsten og besætning på vej til Bornholm, og han vil berette for Sejlnet.dk om turen.

Klintholm havn imponerer ikke

Vi (Henning - min nabo og jeg) forlod Middelfart søndag kl. 11 for at ankomme til Klintholm præcis 24 timer efter. Vi tog turen for motor - lige på nær 2 timer, da der absolut ingen vind var at sejle på. Det er første gang, jeg er i Klintholm. Jeg indrømme, at det ikke er en havn, jeg ville sejle efter for at holde ferie. Det kostede for os på 39 fod kr 200,- per døgn. Det er lige i overkanten sammenlignet med de faciliteter, der findes i havnen. Området er naturligvis flot med fine badestrande, men udover stranden er der ikke rigtig nogle aktiviteter eller nævnværdige faciliteter.

 

File 921

Tordenvejret ramte os heldigvis i havn, men ikke så slemt som forventet

Kurs er sat mod Bornholm

Vi forlader Klintholm havn på syd Møn kl. 11.50 med kurs mod Bornholm, nærmere bestemt Rønne. To ting var ikke planlagt på forhånd;1. Planen var, at vi skulle ligge over, da vejrudsigten for i dag var modvind og en hel del vind. Men en ændret vejrudsigt ved morgenbordet ændrede vores planer om en overligger dag.2. Vi ville oprindeligt til Hasle eller Svaneke på solskinsøen, men med estimeret ankomst meget sent om natten, så faldt valget på Rønne.Klokken er 16.50, og det er absolut sidste snert af Møn, vi ser ude agter. Humorisk vores gode gamle italienske pige glider på en næsten plat læs mod Rønne med en fart på mellem 5 og 6.5 knob. Vinden er mellem 6 og 8 ms, og driller lidt ved at skifte mellem plat læns og agten for tværs styrbord.

 

File 913

Humorisk siger farvel til Møn

Autoerna og vrøvl med kortplotteren

Klokken er nu 18.00, vi holder farten på de 5 - 6 knob, og heldigvis er vinden mere stabil nu. AutoErna (vores autopilot) holder mod forventning kursen fint - trods rullen i bølgerne. Kursen er lagt ind på kortplotteren, og vi følger linien fint. Jeg har købt elektroniske søkort over hele Danmark, så der er ingen is på koen........ FØR NU....ingen grund til panik... Løøøøb red sig hvem redde sig kan ..... Bornholm hører ikke under Danmark!!!?? Søkortet på plotteren er nu kun gråt og uden oplysninger - jeg konstaterer sikken en gang skrammel!

Iphone redder turen

Som gode sejlere har vi har backup på flere måder. Vi har den gamle computer med, hvor ruter og alt er lagt ind, det er hele bornholmerturen er planlagt på. Men det bliver ikke computeren, der redder vores tur, men et andet elektronisk stykke brugbart legetøj. En lille geniale multitelefon og ikke for at reklamere, men iPhone er et fantastisk stykke legetøj, men bestemt også brugsredskab. Jeg har købt et navigstionsprogram med hele Danmark incl. Bornholm. Programmet kan det samme som navigatoren, der gik i gråt - så Bornholm...here we come!! I sidste ende har vi - Ikke at forglemme de gode gamle papirsøkort

Uforglemmelig solnedgang

Klokken er 21.58, Henning er gået ned for at hvile lidt. Vi startede motoren for et par timer siden, og bruger storsejlet som støttesejl, ellers ville vi rulle en del. Aftensmaden bestod af pølser med kartoffelsalat samt ristede boller - lækkert, når man har sejlet i den friske luft. Højdepunktet her til aften, må uden tvivl være solnedgangen.

File 919

Den smukkeste solnedgang

Jeg må erkende, at min pivethed med hensyn til dette farvand er gjort til skamme. Hvor har det været en flot tur indtil nu, og jeg glæder mig til, at vi når Rønne havn.

Rejsedagen forsættes... 

Annonce