Turberetning del 2 - Til Amsterdam gennem kanaler og sluser

Annonyms billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Så går det videre for de gode skibe Fanny og Siggy. Vi er nu kommet gennem slusen og befinder os på Hadelner Kanal, der fører os til Bremerhafen ved Weser floden. Hadelner kanalen er en smuk snoet kanal med gamle landsbyer, store eng og vådområder med masser af fugleliv. Vi oplever flere storkepar, bævere og meget andet spændende. Dertil flere små sluser. I Bremerhafen ligger vi ved en flydebro kort før udmundingen i Weser. Da vandstanden var lavest stod både bro og fortøjede både på bunden. Cirka 6 meter er forskellen mellem ebbe og flod.

File 8228

Der er stor forskel mellem ebbe og flod

I Bremerhafen fandt jeg i øvrigt en Yanmar forhandler, så jeg kunne købe og montere en ny impeller. En rundtur i byen ad gågaden, ned om havnen med de store Krydstogtskibe. Vi fik også se Columbus museet og Udvandrermuseet. Jo, der er nok at kigge på.

Afgang Bremerhafen

Vi har ventet på indad gående vand på Weser for at udnytte medløbet op til floden Hunte, der fører os til Oldenburg, som jo er en gammel dansk kongeby via den Oldenburgske slægt. Grev Christoffer af Oldenburg (1504 - 1566) var barnebarn af Christian I’s bror. Han blev opdraget med henblik på at blive præst og var Domherre i den tyske by Köln, men han var også en middelalderlig landsknægttype. Han gik i 1534 ind i Holsten, hvorefter han sluttede forbund med Lübeck om at genindsætte den fordrevne Christian den II. Dette var starten på grevens fejde som er opkaldt efter Grev Christoffer.

Venlige hollændere

Vi ligger godt og tæt på byens centrum her i Oldenburg, som vi har brugte en del tid på at vandre rundt i byen. Her er vi kommet i snak med de første hollændere, som giver os nogle gode råd. De beroliger også os med hensyn til al den snak om kanalcertifikater og andet usandt skrammel, man hører og læser om.

Det bliver festligt, da bøsser og lesbiske afholdte et internationalt træf om lørdagen i Oldenburg. Et større optog gennem byen med musik og dans ledsaget af politieskorte.

File 8227

Paraden for bøsserne og de lesbiske

Som afslutning på et par gode dage i Oldenburg hyggede vi os om aftenen med en flaske champagne, inden vi skulle videre næste dag. Havnepenge var syv euro for Fanny og otte euro for Siggi inklusiv strøm og bad.

Kan vi sejle igennem Elisabehtfeenkanalen?

Vi siger farvel til skønne Oldenburg. Vi sejler ind på Küstenkanal retning Dörpen ved Ems floden. Efter et par timers sejlads havde vi valget om at tage en afkortet rute via Elisabehtfeenkanal eller fortsætte til Dörpen.

Elisabethfeenkanal er en meget lille, men smuk kanal. Kanalen er opgivet  kun til at være 15 meter bred og 90 cm dyb. Fanny stikker 1.10 meter, så det måtte komme an på en prøve. Det har regnet meget, og derved er vandstanden højere, formoder vi. Vi prøver - Fanny sejler forrest, Siggi bag på grund af ringere dybgang. Skulle Fanny komme til at sidde fast, kan Siggi trække Fanny fri igen. Vi sejler forsigtigt, og vi når helskindet til en lille hyggelig klubbro langs kanalen. Havnepenge henholdsvis 5 og 6 euro.

På en forespørgsel får vi af havnefogeden at vide, at vi med den dybgang, Fanny har, godt kan sejle igennem kanalen. Skulle det rumle lidt under kølen, så er det bare trærødder, vi sejler hen over. Vi takker for oplysningen. Om aftenen blev der grillet for først gang, afsluttet med pandekager og irsk kaffe. Tak til Maja for indslaget med pandekagerne, som hun bagte om bord.

File 8229

Der blev bagt pandekager om bord

Læs med i næste afsnit om Siggi og Fannys tur her på Sejlnet.dk

Annonce