Video: Inspiration til sommerens sejlture - Omø

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (3 stemmer)

 

Sejlnet vil henover sommeren bringe inspiration til, hvilke havne der kunne være et besøg værd. Sommerens serie er ment som inspiration til at få besøgt nogle af de dejlige havne, vi har i Danmark. Nogle havne byder på god atmosfære, mens andre byder på spændende seværdigheder og dejlige oplevelser. Vi lover, at vi i løbet af sommeren bringer havne og oplevelser for enhver smag. Har du foreslag til en eller flere havne, vi bør gæste i løbet af sommeren, hører vi gerne fra dig.

Denne gang har vi været en tur på Omø ved skillelinjen mellem Smålandsfarvandet og Storebælt. 

Havnen er øens centralnerve

Omø ligger ved siden af Agersø ud for Stigsnæs, sydvest for Skælskør. Omø er kendt for sin smukke natur og sine omhyggeligt restaurerede gamle bindingsværkshuse. Omø har cirka 185 fastboende indbyggere, hvoraf de fleste er bosat i Omø by eller i havnebyen Kirkehavn. Havnen er opdelt i en lystbåde-, fiskeri- og færgehavn.

File 4192

Lystbådehavnen på Omø

I højsæsonen kan det være svært at finde plads i lystbådehavnen, men man kan efter vores mening fint ligge i fiskerihavnen, hvor der er fine fortøjringsforhold og strømstandere. Faciliteterne i havnen er ganske fine, og der er generelt rent og fint på havnearealet. Man finder hurtigt ud af, at øens centralnerve er havnen, hvor alt trafik går ind og ud. Omøfærgen sejler cirka 8 gange i døgnet til Stignæs Færgehavn på Sjælland.

File 4270

Færgen til Sjælland afgår cirka 8 gange i døgnet

 

Stemningsvideo fra havnen på Omø

Lej en cykel

Hvis man har lyst til at komme lidt omkring på Omø, kan man leje cykler i kiosken/Omø restauranten lige ved havnen. Ømo byder på en enestående natur, et rigt og sjælent fugleliv og en varieret blomsterflora - med andre ord her er naturoplevelser for enhver smag. Så lej en cykel og tag på opdagelsestur på øen.

File 4184

Lej en cykel til at komme rundt på øen med

God udsigt - knap så velsmagende mad

Restaurant Omø er beliggende lige ved havnen - menukortet er enkelt, og maden er ikke videre imponerende, men det opvejes af den skønne udsigt udover både fiskeri-, færge- og lystbådehavn. Fra restauranten kan man følge med i øens liv. Vi kan anbefale restauranten - absolut ikke for maden og betjeningen, kun for at få den skønne udsigt, mens man spiser.

File 4271

Restaurant Omø har en fantastisk udsigt udover hele havneområdet

Havnen byder også på et røgeri/fiskehandler, derudover kan der provianteres i kiosken på havneområdet. Ønsker man et større udvalg, skal man et smut til Omø by, hvor man finder en større dagligvarebutik. Der er cirka en kilometer til Omø by, der også byder på flotte bindingsværkshuse i stærke farver.

Sejlnets vurdering

Omø egner sig bedst til en enkelt overnatning efter vores mening. Havnen er hyggelig og charmerende, og da havnen nærmest smelter sammen med den nærliggende campingplads er her masser af liv - dog ikke nok til, at man vil finde det spændende i længden. Havnefogeden så vi intet til - han forblev usynlig eller var erstattet af en upersonligt automat. Lidt ærgeligt, da en snak med havnefogeden altid kan give inputs/idéer til, hvad der er værd at opleve i området.

File 4193

Vi kommer helt sikkert forbi Omø igen

Naturen, stilheden og ølivet er nok til, at vi helt sikkert kommer forbi Omø igen.

 

Relaterede Sejlnet artikler

Inspiration til sommerens sejlture - Flakfortet

 

Foto & Video: Sejlnet.dk

Annonce