Vigeregler - nu som app til Iphone & Ipad

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

 

Tendensen er klar, der kommer flere maritime apps til smartphones. Sejlnet har testet en norsk app til Iphone og Ipad, hvor indholdet er søvejsregler/vigeregler. Det vil sige, hvem skal vige for hvem. Det fleste sejlere har på et eller andet tidspunkt været i tvivl om, hvem der har retten til vejen til søs, og hvem der skal vige.

Vi hentede app'en i Apples Appstore, hvor den hedder sjøveisregler. App'en koster 12 kroner at hente.

File 3729    File 3732

Vi søgte på sjøveisregler i Appstore og fandt app'en

Overskuelig og brugervenlig

App'en er nem og overskuelig bygget op, og har navigationsmenu med 3 punkter i bunden af skærmen. App'en giver dig hurtigt en oversigt over de vigtigste vigeregler til søs. Illustrationerne er farverige og tydelige, og overlader ikke til fantasien, hvem der skal vige for hvem. Nedenunder illustrationen er der en lille tekst, der beskriver reglen og situationen. Med andre ord man kan ikke misforstå den pågældende vigeregl og situation.

File 3747    File 3738

En vigeregel vises både med illustration og tekst

Gode råd

App'en indeholder også et punkt, hvor der ridses gode råd op om færdsel til søs. Rådene er ret indelysende, såsom at man skal huske at bruge redningsvest, og ikke sejle ud, hvis man er træt eller beruset.

File 3744

Gode råd om færdsel til søs

Sejlnets vurdering

App'ens styrke er klart illustrationerne og den beskrivende teskt af vigereglerne. Det er klart og tydeligt, hvem der skal vige i en given situation. Det kan måske virke forstyrrende, at app'en er på norsk for nogle danskere. Desværre findes den ikke på dansk - endnu. For os var det dog intet problem, og teksten til illustrationerne er ikke tung.

De gode råd om færdsel til søs er måske lige logiske nok, men på den anden side, det skader jo ikke at gentage læring, der er med til at højne sikkerheden til søs. Sejlnets vurdering er, at app'en er brugbar for sejlere, og hvis du er lidt usikker på vigereglerne, bør du hente app'en, hvis du har en Iphone eller Ipad. App'en er desværre ikke kommet til Android telefoner.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Philip Reitzels billede

@

Torben Jørgensens billede

Findes den på vestjydsk?

Annonce