Garmin USB data card programmer

Jens Møller Jensens billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Hej!
Er der mon nogen der ligger inde med en Garmin USB data card programmer til Garmins egne datakort (ikke SD) ?
Mvh. Jens

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
oems billede

Hvad kan man egentlig bruge den til, helt konkret?

Kan man danne søkort i garmin-format/blue chart-format? Hvis man nu har nyere søkort i andre formater, f.eks. de seneste indscannede trykte kort eller de seneste danske S57-kort?

(Redigeret: Nej det kan man ikke Smile http://www.gpscentral.ca/accessories/mapsourcedatacards.htm, - øv )

Eller er det kun waypoints og ruter m.v. man kan lægge ned på kassetten? Det er det vel så, - eller?

Jeg har en Gpsmap C292, den bruger samme typer af data-kassetter, - mine Garmin søkort er fra forår 2011.

På edbpriser.dk står den til ca 600,-

Jens Møller Jensens billede

Hej oem,
den kan egentlig ikke bruges til meget andet end at overføre søkortdata i et format som Garmin'en kan læse; der er et par steder man kan hente anvendelige søkortdata kvit og frit, f.eks. Openseamaps (men ikke uden lidt knokleri med zip-filer og så videre). Og så som du skriver fifle rundt med waypoints og andet.
Egentlig er jeg bare ude efter at få installeret et nyere søkort, men det er ikke lykkedes mig at finde ét fra Garmin i Bluechartformat der er nyere end det 2007-kort jeg allerede har; Garmin er gået over til et andet lagermedieformat fra omkring 2006 og til BlueChart g2 og Bluechart g2 Vision søkortformater, og ingen af delene kan min gamle 178C-Sounder kapere. (Din 292'er derimod kan bruge Bluechart g2, som stadig opdateres).
Derfor er jeg gået på jagt efter en Garmin programmer, som så heller ikke har været til at opdrive - udsolgt/udgået over alt inklusive Garmin selv. Men altså ikke på Edbpriser Smile Man skal prøve meget Wink Bliver fluks bestilt. Tak for hjælpen! Smile

LYMANGOODs billede

Hej Jens,
Håber du kan hjælpe mig lidt. Jeg forsøger at hjælpe min far lidt med hans 298. Jeg har fremskaffet en kort læser til den, og den virker fint med homeport. Kan man tilgå kortet på nogen måde så jeg kan tage backup af kortdata? jeg skal nemlig bruge kortet til update af software på 298, men update filen vil nemlig slette alle data på kortet. Er det muligt at opdatere kortdata? kortet er fra 2007, og man kan ikke købe noget som helst fra Garmin mere....

På forhånd mange tak for hjælpen
Peter

Jens Møller Jensens billede

Hej!
Jeg har desværre ikke fået gjort så meget ved det som jeg havde planlagt, så jeg kan ikke give dig et klart "How-to-do"-svar. Men på Garmins hjemmeside giver de følgende instruktion til up-date af softwaren på 278 :

GPSMAP 278 software version 3.60 as of May 13, 2013

Installation Instructions

1) Download the appropriate self-extracting archive file for your GPSMAP278 onto your hard drive.
2) Connect your GPSMAP278 to a free USB or serial port on your PC with the correct PC interface cable.
3) Turn on your GPSMAP278. If you are using USB, ensure it shows USB as connected when the cable is plugged in. If you are using serial, ensure the Serial Data Format is set to 'Garmin Data Transfer' for the port you are using. You can find this setting on the 'Interface' tab of the 'Setup' section of the Main Menu.
4) Open the self-extracting archive file and follow the instructions provided by the update application. During the upload, the GPSMAP278's display will indicate 'Software Loading....' The upload process should take 1-10 minutes to complete, depending on interface used for update. When the upload is completed, the GPSMAP278 will reset itself and turn on normally

Er det denne procedure der vil slette dine kortdata? Så vidt jeg lige kan se er det ikke nødvendigt at bruge datakortet her?

Hvis du vil sikre dine kortdata burde det være muligt inden du går i gang med opdateringen at lave en "1-til-1" kopi af indholdet på kortet på din PC via kortlæseren. Det er vigtigt at du får strukturen med. Hvad er det for en kortlæser du har?

Morten Bo Mikkelsens billede

Hej Jens,
Det lyder som om du har en masse god erfaring med Garmin GPSMAP 292. Sådan en har jeg også, og da jeg snart tager af sted på langfart til Skotland, Irland og Middelhavet, er jeg interesseret i at finde ud af, om den kan bruges til noget. Især da du skriver, at den kan læse de gratis søkort fra OpenSeaMap. Men problemet er jo at få overført filerne. Har du fået løst problemet? Jeg vil gerne høre om du har nogle gode råd. Kontakt mig evt. på 27 29 48 76.
På forhånd mange tak for hjælpen!
Morten

Jens Møller Jensens billede

Hej Morten,
du har ret, jeg har kigget en hel del på det, for jeg er glad for min gamle garmin 278 SC ( ikke 292...), og vil gerne kunne bruge den i mange år endnu Smile
Jeg har nødvendige isenkram (en programmer), så ingen problemer i det, men jeg gik "kold" i at anskaffe et ekstra ram-kort; det skal være det lidt specielle garmin-kort, og det er jeg aldrig kommet videre med, selv om jeg faktisk fandt det på nettet. Ren slendrian! Koster ca. 100 USD + forsendelse, fordi man ikke længere kan opdrive mindre end 512 MB. På den anden side set må det kunne findes brugt, fra én eller anden kasseret GPS?? Når først jeg har fået fat i det er der egentlig ingen problemer i resten Smile
Jeg kan se, at du skal bruge samme ram-kort til din.
Man KAN faktisk godt klare sig uden kortet hvis man vil tage chancen og overskrive det gamle søkort, hvilket der i princippet ikke er noget problem i. For min del handler det kun om livrem & seler.
Mvh. Jens

oz1pajs billede

Jeg har en "gammel" Garmin GPSMAP 182C med et kort måske fra 2003.
Er der nogen kan/vil hjælpe med at opdatere det ?

Jeg har ikke en usb card programmer, men hvis jeg evt. kan låne/købe en kan jeg nok godt selv opdatere kortet.

MVH Peter Lanng

Jens Møller Jensens billede

Hej Peter,
jeg har en programmer her, ubrugt og i original emballage. Egentlig en den allerede solgt sammen med min gamle GPS, men køber er aldrig dukket op. jeg skal ikke selv bruge den - har fået en ny GPS - så hvis ikke ham der ville købe den melder sig så er den til at få fat i Smile
Mvh. Jens

poulbrs billede

Hej Jens
Tak for respons. Jeg har købt en anden gps i stedet for.

Jeg skal have annoncen slettet.....

oz1pajs billede

Hej Jens

Hvad skal den koste ?

MVH Peter

Jens Møller Jensens billede

Hej OZ1PAJ,

jeg vil lige ha' klappet af om ham der egentlig ville købe den - og skulle hente den og en GPS (Garmin GPSMAP 178C) i begyndelsen af september(!) - bare har glemt vores aftale eller hvad; jeg har lige skrevet til ham og hvis ikke hører noget fra ham senest i morgen så skal den vel koste 230,-.

En ny koster 495,- her: https://www.dustinhome.dk/product/5010196953/usb-data-card-programmer-ko...

Mvh. Jens

Annonce