markeringer i navionics, hvordan?

Brian fs billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Jeg har kigget lidt på YouTube angående navionics programmet på tablet, der er flere steder hvor jeg kan se at der er markeringer med en fisk, hvordan laver man de markeringer hvis man f.eks finder et godt fiskested?

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Erik Lundbyes billede

Hej Brian, du klikker 2 gange på kortet hvor du vil sætte et mærke, eller vælger at sætte et mærke hvor din position er nu. Så får du mulighed for at editere kortet. Her kan du så vælge at sætte en fisk.

Man kan også rette søkortet efter Efterretninger for søfarende. Det har jeg gjort i oktober sidst år ved den grønne og røde bøje NV for Bjørnø, de er blevet rettet på Navionics kort sidenhen. 

File 10819

Erik Lundbyes billede

P.S Læs evt. brugsanvisningen, det er nærmest en billedbog.

levi madsens billede

Hvor finder jeg den?
vh Levi

Erik Lundbyes billede

Der er en help nederst i Menuen, men billedbogen findes på Navionics hjemmeside til download. Men lige nu kan jeg ikke finde den, lprøv at google .

Brian fs billede

Den skriver jeg skal oprette en account hvis jeg vælger edit map, det klikker jeg så på men der kommer så ikke rigtig mere end en blank skærm, har du oprettet en profil eller havde du problemer med det også?

Mvh. Brian

Erik Lundbyes billede

Åh ja, det er vist rigtigt det bliver videregivet så alle andre brugere også kan se at her er fisk eller at en bøje er flyttet. Prøv at klikke på en bøje med + ved Bjørnø og se om du kan se at jeg rettede den i oktober. Navionichs har så flyttet den bagefter. Jeg laver lige et fiskested igen og vil så gerne høre om andre kan se det.

Erik Lundbyes billede

Jeg har lavet en grøn fisk mellem de 2 bøjer som I nok ikke kan se da den er til mit eget brug. Derefter har jeg lavet en rød fisk lige nord for Bjørnø på 4 m vand som er videregivet. Det er det der kræver en konto.

hvordan ser dit kort ud nu Brian ? Ligner det dette :

File 10826

Erik Lundbyes billede

Brian, hvis du blot vil sætte markeringer til eget brug skal du trykke på det felt der hedder MARKER nedenunder EDIT map. Edit map er der hvor du retter kortet så vi andre også kan se det, og det kræver en konto så man kan se hvem det er der retter i kortet. Så hvis du ser en sten eller et vrag skal man lige kigge om det er et + på som ved bøjerne og den røde fisk som alle er noget jeg har tilføjet. Bøjerne har Navionics så accepteret, så sådan kan søkortet holdes opdateret.

 

Vi skal blot alle rette hver fredag hvis der er oplysninger i vores område.

Erik Lundbyes billede

Svar på Brians flaskepost: Du kan ikke gøre det samme som mig siger du, måske vi bruger forskellig version. Jeg bruger HD versionen på min iPad, og her ser det sådan ud når jeg dobbeltklikker :

File 10830

På den uden HD iPhone ser det sådan ud:

File 10831

I begge tilfælde skal du klikke på MARKER ude til højre og så på knappenålen:

File 10832

Så har du 4 mulighedr inklusive en rød fisk. 

Vil du tage et skærmprint af hvordan dit kort ser ud nordvest for Bjørnø ved Fåborg så jeg kan se hvad andre ser når jeg retter kortet. 

Andys billede

Hvad er forskellen på den almindelige og HD versionen?

Erik Lundbyes billede

Hej Andy,
Det har jeg ikke tjekket, men som du kan se kan man i HD versionen editere kortet så også andre kan se det. Og så er HD versionen nok i en bedre opløsning. Kortmaterialet er vist det samme, men det vil jeg kigge lidt på. Primært tror jeg HD versionen er lavet til iPad, der kan også tilkøbes ekstra funktioner som autorute og sidepaneler. Og så er der en funktion for os gamle som gør alting letlæseligt.

Andys billede

Man kan også få HD versionen til en Android tablet.

Erik Lundbyes billede

Ja, Andy det jeg mente var nok tablets, men skrev iPad da det er det jeg bruger.

Brian fs billede

Hej igen ja sådan ser det ikke ud ved mig, men jeg kører heller ikke hd versionen, jeg købte den der kostede 259kr mener jeg det var.

Her er hvad jeg ser hvis jeg dobbeltklikker på et sted på skærmen

File 10833

trykker jeg add to favorittes kan jeg bare kalde min knappenål noget andet, men ville da være lidt bedre med et fisketegn, for havde også tænkt mig at ligge vrag ind på den og så skal jeg sidde og trykke på hver knappenål for at se om det er et fiskested eller et vrag.


har taget et billede af bjørnø, umiddelbart kan jeg ikke se nogen fiskepunkter som du har lagt ind, her er hvad jeg kan se:

File 10834

Erik Lundbyes billede

Jeg har begge versioner på iPhone og iPad. Er din en android ? Har du opdateret ? For begge mine er helt anderledes.
Du får ikke mine og andres opdateringer hvis du ikke er med i netværket. Du skal zoome længere ind og vælge en bedre opløsning til billeder for at vi (jeg) kan se noget.
På i- ting tager du et skærmprint vedat trykke på home og powerknappen samtidigt.

Brian fs billede

Min er en android tablet.
Jeg har installeret det for mindre end 14 dage siden så det burde vel være den sidste nye version?
Hvordan kommer jeg med i netværket, jeg kan jo som skrevet før ikke oprette en konto da jeg bare får en hvid skærm Sad

Andys billede

Nu spørger jeg måske lidt dumt. Men er den på nettet?? Altså mens den bliver opdateret og du opretter en konto.
Nogle gange kan den jo stå længe før den får hentet alle data.

Har du automatisk opdatering slået til.?

PS. Jeg følger denne tråd - ikke fordi jeg har appen. men fordi jeg overvejer at købe det.

Erik Lundbyes billede

Andre med Android der kan hjælpe og fortælle om evt. forskelle??

Brian fs billede

Hej igen

Hvis jeg vil opdatere navionics inde på deres side skriver den at det kan jeg ikke fra min tablet Sad

Niels Johnsens billede

Det er heller ikke meningen man opdaterer på Google play hvis der er opdateringer og så er den ikke længere det er ikke en pc du der har Wink

hrfrues billede

Hej Brian.
Ja det spiller bare og jeg har fulgt tråden... Tror ikke du mangler opdatering. Har du under Menu settings slået Community Edits til så burde du kunne se de forskellige bruger punkter som der er oprettet. Selvom du ikke er logget ind.De kan være svære at se umiddelbart vises kun som små grønne + eller små røde firkanter; når du ser et punkt kan du trykke på skærmen og førepunktet hen til krydset og derefter trykke på ? tegnet ude til højre.
Sætter denne mail ind i tråden så andre måske kan få glæde af dette.
mvh. per

Niels Johnsens billede

Hej der Brian du kan det samme på android udgaven som på ipad udgaven så hvis du har registret dig på navionics så når man vil lave markeringer så bliver man bedt om at locke ind og så kan man vælge hvilke typer af registrering vrag havne bøjer FISK(fiskesteder) osv. hvis du ikke kan finde ind til det må du lige ringe nummer finder under min båds registrering her inde Follow Me men så skal jeg nok tale dig igennem det Wink Niels

Erik Lundbyes billede

Niels, på en i-ting kan man også lave markeringer til eget bruguden at logge ind og give oplysningerne videre. Jeg tror det er det lystfiskere gerne vil. så kommer der en stor grøn fisk som du kan se i mine skærmprint. Her er begge eksempler vist.Den røde fisk til højre er med +, er der andre der kan se den ?File 10826

Brian fs billede

Hej

Så lykkedes det endelig at få oprettet en konto, der var sket en fejl da den installerede det på tabletten, så nu kan jeg se alle de markeringer der kan laves Smile
Jeg takker mange gange for jeres hjælp herinde.

Mvh. Brian

Niels Johnsens billede

Det var mig der tog fejl det var kun at locke ind den første gang så køre det Wink

Annonce