opencpn Navionics

brandorffs billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Hej jeg har et Navionics kort til min raymarine A50 kortplotter.

Er der nogen der ved om dette kan bruges til opencpn.

Da jeg vil bruge det til at lave rugte planlægning. Hverefter jeg selv indtaster dem manual i reymarine enheden. Eller har jeg andre muligheder. Det er kun til planlægning af ture.

Spørgsmål 2

Midt kort er et Navionics gold får jeg meget ekstra ved at købe et "Platinum+. Her mener jeg er der flere informationer i disse kort. Ved godt der er 3d bileder. Men til at naviger efter giver det noget.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
oems billede

Det kan de ikke!!

De kort, som supporteres i OpenCPN kan ses her: http://opencpn.org/ocpn/chart_formats

Heraf fremgår utvetydigt at alle beskyttede 'proprietary' formater (Garmin, Navionics, Jeppesen m.fl) ikke supporteres.

Generelt tror jeg man står sig dårligt ved at købe de 'gamle' kortformater fra Navionics, Garmin m.fl. som man jo betaler i dyre domme for og man aner ikke hvilken status data har, - hvornår er de senest opdateret osv..

Jeg har selv en GPSMAP 292 med kort fra 2011, disse kort har jeg ikke tænkt mig at skifte ud, men jeg bruger altså fortsat gpsmap'en ved roret som robust enhed i maritimt miljø.

Til smartphones, tablets og win8-pc'er kan man på www.Seapilot.se dels købe navigationssoftware, dels abonnere på officielle kort inkl løbende opdateringer fra EFS,. - opdateret helt automatisk. Priserne er absolut rimelige for et års abonnement. På den mpde er man sikker på at kortene hele tiden er opdateret med de seneste søkortrettelser.

Eneste problem i det er at man er bundet til Seapilot-softwaren, - kortene ikke kan bruges på andre enheder end enheder, som er udstyret med Seapilot softwaren!

Man kan købe 3,6 eller 12 måneders abonnementer de samme kort til OpenCPN via www.chartworld.com, men her er priserne helt anderledes end via Seapilot. Det skyldes at Geodatastyrelsen (GST), som er ansvarlig for de officielle kort og opdateringen heraf, har indgået en specialaftale med Seapilot for at udvikle en prototype, - som altså er Seapilot. For at kortene kan bruges i OpenCPN skal man dog tilkøbe et plugin på www.o-charts.org. det koster ca. en hund.

Personligt håber jeg naturligvis at det kan lade sig gøre at få adgang til de officielle kort til samme priser som man kan via seapilot til OpenCPN når tid kommer Smile GST er i øjeblikket i færd med at prissætte officielle kortdata til andre end Seapilot.

Hvis det kun handler om at lave ruteplanlægning i OpenCPN kan man på adskillíge gadehjørner på nettet finde CM93-kort dækkende hele verden. Kortene er dog nogle år gamle.

maritim-elektroniks billede

Hej
Hermed svar til spm 2

De nautiske data er ens i Navionics Gold og Platinum og de stammer fra de oficielle hydrografiske institutioner, i Danmark er det Geostyrelsen. Bemærk at Navioncs Gold er ved at blive udfaset af Navionics + some er en mere fleksibel løsning

Mere om Navionics på vores hjemmeside

Hilsen
www.maritim-elektronik.dk

David

Annonce