Tyske søsportskort

Johnny Bang Petersens billede
0
Din bedømmelse: Ingen
54° 53' 55.2912" N, 9° 47' 38.7312" E

Har lige investeret i et sæt søkort "Kieler bucht und rund Fünen". Udover en masse lokale søkort kom sættet også med en fin havneguide. Dertil en CD med 3 forskellige navigationssoftware´r. Jeg startede med at installere det på min nyindkøbte laptop med win8.1, men kunne jeg ikke få det til at virke. Derimod havde jeg ingen problemer med installationen på min desktop med win7, men den kan jeg ligesom ikke have med ombord. Er der nogen, som kender en workaround?. Det drejer sig om programmerne Vistanav og Yacht Navigation Premium. Programmerne kan også downloades fra nettet, men med samme resultat. Jeg har et ældre program "chart navigation light", som virker fint med mine ældre søkort (2007), også med win8.1 men det program kan ikke læse dem på den nye CD, selv om de ældre søkort også er tyske søsportskort.
Selv om jeg sætter win8.1 i win7 mode og kører som administrator virker det ikke.
Er der nogen der har en god ide eller to ?

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
oems billede

Er det ikke kun demo-versioner af programmerne der følger gratis med Delius Klasing-kort (som jeg antager det er..)?

Hvis ikke, - ja så må du da vel have fat i Delius Klasing's support, for så har du jo købt og betalt noget der ikke virker. Hvis ellers der står at programmerne kan køre under Win 8...?

Johnny Bang Petersens billede

Historien har fået en ny drejning. Det viste sig ved en gennemgang af CD'en at der slet ikke var digitale søkort tilstede. Min leverandør fortalte mig at firmaet Weilbach havde fået nedlagt fogedforbud mod at andre danske leverandører solgte tyske søkort uden afgift til den danske stat, så de har ovetaget al forhandling i Danmark af tyske søkort. Nu sælger de sættene som papirkort med havneguide og en CD med demoversioner af plotter software, som man kan hente gratis på nettet. De digitale kort mangler, så den CD er total til grin.
Så er der spørgsmålet tilbage om programmerne fejler på Win8.1 fordi søkortene mangler eller fordi de ikke er win8.1 kompatible.
Jeg vil kontakte Weilbach i morgen mandag for at få en forklaring. Hvis ikke de kan eller vil levere de digitale kort sammen med pakken, ja så tager jeg nok til Tyskland og handler.
Jeg aner en sammenhæng med Krak sagen, og undrer mig over hvorfor apps med danske søkort er ca 200 kr dyrere end andre landes. En app "Marine Navigation - Denmark - Marine / Nautical Charts" koster 310 kr medens den samme til andre lande kan fås for 119 kr.
MVH
Johnny

oems billede

Søkort fra NV Verlag for det danske område må ikke sælges i Danmark. Det skyldes at forlaget ikke har betalt 'royalty'/licens til Geodatastyrelsen, som har ophavsretten til søkortdata. NV Verlag tabte en sag i højesteret her i foråret. Men det er muligt (omend ikke lovligt) at købe deres kort på mange netshops i udlandet, - f.eks. på www.nv-verlag.de. Søkort herfra indeholder en cd med navigationssoftware og med søkortene både på papir og i elektronisk form. Weilbach har ikke noget med den sag at gøre.

Søkort fra Delius Klasing er derimod lovlige fordi Delius Klasing forlaget retmæssigt har betalt til Danmark for oplysningerne. Men søkortene herfra følges kun af en cd med demo-software (og det er dem jeg gætter på du har købt, - jeg har dem selv). Man kan så købe søkortene i digital form herudover (mod ekstrabetaling, forstås). Delius Klasing kortene kan du købe i mange af de danske marine-shops, det kan Weilbach heller ikke blande sig i.

Jeg tror samlet set du er misinformeret om søkort. Din leverandør lyder ikke som om han er specielt vidende..

Hvorfor køber du ikke digitale søkort til din smartphone eller tablet i stedet, - det er da langt bedre. Hvis du vil have de officielle danske søkort, så skal du købe Seapilot-softwaren (både til Iphone/Ipad og til Android phone og tablet) hvortil så kommer søkort for det danske område (købes når du har downloaded softwaren). Det bliver ca 350,- i alt for Android smartphone-udgaven. Tablet-versionen har jeg ikke lige prisen på. Har heller ikke prisen for øvrige, - du kan finde priserne på www.seapilot.dk.

Du kan også gratis downloade Navionics Boating eller Plan2Nav og så købe søkort hertil elektronisk, - i førstnævnte tilfælde Navioncs-kort i andet tilfælde C-maps. Begge søkort er ganske OK. Det løber op i ca 250,- 500,- afhængig af om det er smartphone eller tablet-versionen.

Så har du søkort (dem du allerede har købt) på papir, - og en backup på din smartphone eller tablet.

Held og lykke..

Johnny Bang Petersens billede

Tak for den udredning.
Hele miseren skyldes altså at Weilbach formidler søkortpakker, hvori der misvisende befinder sig en CD, der ikke kan bruges til noget.
Jeg var naiv nok til at tro, at når der var vedlagt en CD, så kunne man bruge produktet på sin PC.
Og så er prisen for søkortene købt her uden digital version altså noget dyrere end hvad samme pakke koster fra "Delius Klasing " inclusive de elektroniske søkort.
Hvis Weilbach som forhandler havde vedlagt en notits om at CD'en udelukkende var en reklame for "Delius Klasing" og at man skulle købe digitale søkort separat for at få glæde af den, så var misforståelsen aldrig sket.
De programmer der ligger på CD'en virker ikke under Win8.1, men da jeg rettede henvendelse til "Delius Klasing" om problemet, fik jeg tilsendt en opdateret version af "Vistanau" V.118. og den lod sig uden besvær installere på min PC. Da jeg altså ikke har nogle elektroniske søkort, kan jeg ikke vurdere programmet yderligere.
Jeg vil kikke på mulighederne du nævner for smartphone og tablet. Jeg har en udmærket Tablet, men med windows software, så det kan jo være en begrænsning.
MVH
Johnny

oems billede

Jeg troede præcist det samme om Delius Klasing-kortene, - at jeg fik både papir og elektroniske søkort med i købet. Jeg vil mene at der er tale om en grad af vildledning, som snerper hen ad rigtig vildledning. Weilbach er ikke den eneste der formidler kortene på den måde i øvrigt..

Jeg købte så før Win 8 var opfundet, så det problem havde jeg ikke, - jeg fandt også bare noget demo-software Smile Skod....

Men papirkortene er udmærkede, i det mindste..

Annonce