Sejlads til Bornholm

Anna Larsens billede
4.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.5 (4 stemmer)

Vi er gået i gang med ferieplanlængningen for 2012. Jeg sejler sammen med et vennepar fra Sønderborg, da jeg ikke selv har båd (endnu). Sidste år var vi op ad Jyllands kyst, hvor jeg sejlede med til Århus.

I år vil vi gerne være lidt mere eventyrlystne end sidste år. Vi snakker om Østersøens perle Bornholm. Er der andre, der har erfaring med at sejle derud? Vi er mest nervøse over det ligger midt ude i Østersøen, og man er lidt fanget, hvis vejret er dårligt.

Tips, tricks og idéer modtages meget gerne. Vi regner med at sejle 3 uger i juli, hvor jeg skal med i 2 af ugerne.

Mvh

Anna

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Kaptajnen - Jesper N.s billede

Hej Anne,

tja.. hvis vejret er meget dårligt så hænger man dér - men det gør man jo også de fleste andre steder Shock) - og så langt ligger Bornholm jo heller ikke ude i vandet - hvis I lægger jer i Kåseberga havn er der kun 25 sm til det meste af Bornholms vestkyst og det er da overkommeligt.

Jeg har ikke selv været der endnu - er hver gang sejlet forbi fordi der var andre mål der trak mere - men en eller anden dag jeg får tid til det, så må jeg da også lige smutte omkring og kigge på turistfælden Shock)

hilsener

Kaptajnen

...---...s billede

???

Kaptajnen - Jesper N.s billede

Godaften,

jamen det er da rigtigt at Kåsaberg ikke er luksushavn Shock) - men den er slet ikke så ringe, og jeg har da aldrig haft besværligheder med at besejle den ?

Simrishamn er en endog meget fin havn med mange faciliteter o.s.v. hyggelig med mange spisesteder og kroer - men... du skal så lige lægge den ekstra distance (ca. 20 sm) til din rejse (plus måske et par dage ekstra, for den ER hyggelig).

Hvad angår det søkort udsnit du Martin har uploadet, så viser det jo en fiktiv rute - og hvorfor man har valgt at ruten absolut SKAL gå til Allinge er mig en gåde Shock) - DERFOR ser ruten mere besnærende ud fra Simrishamn end fra Kåsaberg.

Martin har fuldstændigt ret i at det er trafikeret rute - men så er det altså heller ikke værre - hvis man i forvejen har prøvet at krydse indløbs/exit ruten ved Øresund så har man en ide om trafikniveauet - og undervejs dernedad oplever man også en del trafik til/fra Trelleborg samt en smule til/fra Ystad - men dog ikke noget der skal skræmme nogen fra at sejle der - vi er trods alt rigtigt mange danske sejlere som har sejlet/sejler der rimeligt ofte, og uden de store armbevægelser.

Når man sejler i trafikeret farvand ja så ER AIS som Martin nævner, en Guds gave til navigatøren - og er noget der kun kan anbefales - det gør sejladsen en del mere afslappet.

Så uanset hvilken rute, havn o.s.v. I vælger, så nyd turen - der er skønt i Østersøens vande.

mange hilsener

Kaptajnen

...---...s billede

???

HOs billede

Hej
I 2009 sejlede vi til Bornholm.
Ingen af os havde været på Bornholm tidligere, så det var nærmest mest for at kunne sige vi havde været på Bornholm.
Efter mange beregninger og planlægning, blev det til at det skulle gøres indenfor 14 dage i alt.
Udgangspunktet var Middelfart, jeg tænkte en del over N om Sjælland og Svenske havne, men da jeg har ferieret i bil og kørt en del på MC i Sverige, syntes jeg at alle havne består af klipper og sten, og virker på mig p... kedelige, så det blev hurtig valgt fra.
Ruten har jeg lagt op på nettet som PDF, så kan du se ruten vi tog.
Vi tog "springet" fra Klintholm, en stor og dejlig havn, med gode muligheder for forsyninger, alt dejligt men meget dyrt, turen over tog 14 timer, men der var ikke meget vind.
Vi ville sejle direkte til Rønne, og derfra besøge mindre havne, men dagen efter blæste det en pelikan storm ( det gjorde det i nogle dage)
Så vi lejede en bil uden fører, og kørte rundt på øen.
Men det med besøg i mindre havne, var godt vi ikke fik startet på, alle havne var total propfyldt, man kunne gå tværs over havnen tørskoet, så tæt lå bådene.
I min verden er Bornholm ikke mere end 4 dage værd at besøge, men nu bliver jeg også hurtig rastløs Smile
Da i kommer fra Sønderborg, vil jeg foreslå: Sønderborg - Burgtife - Gedser - Klintholm - Rønne.
Det er også rart at kunne prøve en langtur, der er 80 mil fra Klintholm til Rønne.
Det var lidt hårdt for os, da vi kun var to personer af sted.
Bemærk tiderne vi lagde fra havn, lidt tidlig i en ferie Smile)

www.honet.dk/bornholm.pdf

John Gades billede

Jeg vil, lige som Hans Olesen, også foreslå Klintholm som udgangspunkt til en fantastisk lang sejllads over østersøen men vil ikke gå til Rønne da jeg synes Rønne er pisse kedelig men ville i stedet gå til Allinge som jeg synes er en hyggelig havn, ja det er lidt længe om på østsiden af øen men det synes jeg ikke gør noget man kan jo altid tage natten med på havet, jeg elsker at sejle om natten og se den fantastiske stjernehimmel. Når man er i Allinge er der heller ikke langt over til Christiansø som bestemt også er et besøg værd.
Alternativt kan man gå til Hammerenshavn, en lille hyggelig havn på nordvest kysten der er ingen faciliteter ud over et toilet men der er dejligt fredeligt og så er der ikke ret langt at gå til Allinge (ca. 50 min) ad smukke stier.

Kaptajnen - Jesper N.s billede

Er det ikke herligt...

de forskellige udmeldinger er guf - for de viser jo med al tydelighed af der næsten er ligeså mange syn på sagerne som der er sejlere - nogle vil have lange sejladser i eet hug, andre korte - nogle elsker proppede havne med masser af liv mens andre er til det mere stille - og hvad vi hver især opfatter som værende det "rigtige" er måske skrupforkert for andre Shock)

Dét at der i sommerperioden er mange feriegæster derovre er grunden til at jeg har vinket farvel og er fortsat - mens andre jeg kender er helt vilde med kulturen i en fyldt havn.

John - det du foreslår lyder som en god løsning - sejl om natten og oplev det skønne ved den slags sejlads, stjernehimmel og roen - noget jeg selv er vild med.
Måske det er "for meget" for spørgeren, for hun nævner "midt i Østersøen" som værende et ting der lige skal tænkes over - og hatten af for det - man skal ikke kaste sig ud i noget man ikke mener man har en lille smule føling med. Men en del af det at sejle er vel også at puffe lidt til grænserne for hvad man ønsker at opleve Shock)

Men ihvertilfælde er det rart at se andre sejlere på banen med gode indspark og råd !

Hav en dejlig aften

Kaptajnen

HOs billede

Hejsa
Jeg vil langtfra give dig ret Kaptajn.
Hvorfor skal man kommentere andres indlæg, det bliver indimellem til interne diskussioner imellem stridende parter.
Det er jo ikke det spørgeren har brug for.
Jeg er pisse træt af, at andre mener det jeg gjorde, kunne gøres anderledes.
Nogen som ikke engang har taget turen til øen kommer med indlæg, fortæl dog jeres historie om jeres tur.
Man skal igennem mange lange indlæg som egentlig ikke handler om en tur i havde til Bornholm.
Eksempelvis er det rene vås at Rønne er kedelig, tværtimod er det en utrolig hyggelig by, med gamle huse og spisesteder, men det vil jeg da ikke modsige i et modsvar, det må blive op til den enkelte.

Anna Larsens billede

Uha, sikke mange indlæg. Jeg takker allerede for de mange gode ideer. Vi havde selv lidt planen om, at Klintholm skulle være udgangshavnen til det sidste stykke til Bornholm. Vi kommer som sagt fra Sønderborg, så det virker mest logisk i vores planlægning. Vi har også hørt at Rønne skulle være en rigtig kedelig havn at anløbe, men nok alligevel det mest oplagte taget de mange sømil i betragtning.

Vi har før sejlet i løb/sejlrender, hvor der har været stor trafik fra store skibe. Det synes jeg ikke er noget specielt problem, hvis man blot holder udgik.

Vi vil helt sikkert til Gudhjem, da vi har hørt meget smukt om denne havn/by. Vi har været i gang med at udforske havneguiden, og jeg kan se, at der er mange små havne. Desværre også nogle der er for små til at vi kan anløbe dem. Men det var måske en god idé at leje en bil en af dagene, så man kan komme lidt omkring.

Idéer til hvad man kan se af "must" seværdigheder modtages gerne.

Mvh

Anna

HOs billede

Hej Anna.
Jeg vil ikke sige hvordan i skal gøre, men fortælle hvordan vi gjorde:-)
Når vi har sejlet i 14 timer, vil vi helst bare gerne i havn, og noget trætte efter turen gerne en stor og nem havn at anløbe, så derfor Rønne, man skal lige passe på at holde til BB for ikke at komme ind i industrihavnen:-)
Rønne er IKKE kedelig, tværtimod så finder du ALT hvad man kan ønske sig, bådservice, proviant, skønne gamle huse, nyt butikstorv, men først og fremmest biludlejning.
Der er en del på havnen, men vi valgte:
www.bornholmsbiludlejning.dk/forside
som ligge ikke langt fra lystbådehavnen, i en lille gade op til byen.
De var billigst og nemme at tale med.
Vi ville også sejle til de små havne, men jeg er lykkelig for vi ikke valgte dette - havnene er så små og vanskelige at komme ind i når det blæser og der er lidt sø.
Med hensyn til hvad i skal se, så brug google:
http://g.co/maps/38cn3
Med en udlejningsbil kan nå at se alle havne og seværdiheder, det kniber hvis i vil sejle rundt, med hensyn til at besøge Christiansø - så går der passagerfærger fra Allinge.
Vi troede der var røgerier over alt, men der er kun en, og den ligger i Gudhjem.
Du kan også sagtens se hvor små havne der er på øen med google.
http://g.co/maps/9k52t

men ellers god tur.
Sørg endelig hvis der er noget du vil have oplyst om vores tur.

John Gades billede

Hej
Hvor stort et skib sejler du med, siden du mener at der er havne på Bornholm, som er for små til at i kan anløbe dem.
Det skib, jeg oftest har været på bornholm med, stikker 2.4m og er ca. 26 m lang og vi har ikke problemer med at anløbe havnene på Bornholm.
Borbholm er ikke større end at alt er i cykelafstand så jeg vil anbefale at i lejer cykler istedet for bil, dels ser man meget mere af øen når man cykler og dels er det jo rart at få rørt sig.

Skibsreder von Hansens billede

DETTE ER IKKE EN REKLAME!

Ang. Klintholm havn er det her måske værd at vide

Kilde: http://www.duelighed.dk/havnebarometer_dk_dk/havn.asp?havneid=36638501

CITAT:
Det er ØV at skulle skrive at havnen ikke mere er et besøg værd. Havnefogeden er direkte ubehagelig og uforskammet. Vi var der d 13/6-2011 og oplevede at en kvindelig gæst fik en verbalt og korporlig overfusning af havnefogeden og blev smidt ud af baderummet. Ved en anden lejlighed har vi spurgt havnefogeden, om han da ikke skulle lære bare lidt dansk, for de nordiske gæsters skyld, men fik svaret at det var en TYSK havn og derfor ville han ikke tale andet end tysk. Havnefogeden fuldstændigt ude for pædagogisk rækkevidde.! Meget synd for det dejlige nærområdet, der godt kunne bruge de penge turisterne lægger. På denne årstid da Bente var havnefoged, var havnen næsten fyldt op med både, men denne Pinse weekend, var der meget få både.

Lilja, 14-06-2011
Dragør
CITAT SLUT
Nå men smag og behag er jo forskelligt.
/Martin

HOs billede

Nå det er åbenbart ikke blevet bedre Smile
Samme oplevelse havde vi også, men vi kom sent og tog afsted igen meget tidligt, vi skulle bare have et par pæle for natten, så idioten så vi kun en gang. Så for en overnatning går det nok.
Men det skrevene passede også i 2009.

Allan Lavridsens billede

Det er altså ok at lave reklame for noget man vil anbefale Smile

HOs billede

Hej - en skam den ikke ligger samlet i en streng under tursejlads, historien er lidt svær at finde ellers.
Men tak for indput Trine

Trine Søes billede

Jeg har smidt den op i selvstændig tråd - og du har ret, det er ærgeligt, hvis denne gode beretning går tabt i alle de andre indlæg på Sejlnet.

HOs billede

Tak Trine - det fortjener historien også Smile

Skibsreder von Hansens billede

Hej Trine
Findes der mulighed for at tildele Carsten en 10 stjernet bedømmelse, eller 2x5

Kaptajnen - Jesper N.s billede

Hej Hans,

Det er helt iorden at du er uenig med mig Shock)
Men – herefter kaster du dig ud i noget med stridende parter o.s.v. ?? – hvem strides her ?

**Hejsa
Jeg vil langtfra give dig ret Kaptajn.
Hvorfor skal man kommentere andres indlæg, det bliver indimellem til interne diskussioner imellem stridende parter.**

Fair nok sømand - fordi det jo netop er meningen med et offentligt interesseforum - et spørgsmål som det stillede handler jo ikke om ”hvad er den RIGTIGE rute", men spørgeren beder jo netop om ideer, tips, tricks og lignende – samtidigt med at der (som jeg læste det) blev udtrykt lidt betænkelighed ved at Bornholm lå ”midt ude i Østersøen” – derfor svarer jeg og andre som start, på at få fjernet den mulige usikkerhed m.h.t. om det nu ER så langt væk fra alting at Bornholm ligger.

**Det er jo ikke det spørgeren har brug for.**

DU ved altså præcist hvad spørgeren har brug for ? – i virkeligheden er det jo således at en spørger stiller nogle vidfavnende spørgsmål – bl.a. fordi man typisk som spørger jo netop mangler særlig information om f.eks. et sejladsområde – derfor kan det være svært at indkredse hvad specifikt spørgeren har brug for – og det vil aldrig komme frem uden den meningsudveksling der opstår ved et spørgsmål.

**Jeg er pisse træt af, at andre mener det jeg gjorde, kunne gøres anderledes.**

Ja – det er dog ikke muligt for mig at ændre at du bliver ”pissetræt” af at andre velmenende sejlere gerne vil komme med gode råd – og faktisk ser jeg ingen steder én eneste kommentar om at DIN rute er elendig eller ubrugelig ? og da slet ikke fra mig ?

**Nogen som ikke engang har taget turen til øen kommer med indlæg, fortæl dog jeres historie om jeres tur.**

Øøøh – HVOR står det lige i spørgerens indlæg, at det skal være en turbeskrivelse ?

**Man skal igennem mange lange indlæg som egentlig ikke handler om en tur i havde til Bornholm.**

Hvis du med lange kedelige indlæg mener mine og Martins startindlæg – så må jeg også her melde hus forbi. For det første så er det vel den enkelte læsers afgørelse hvorvidt et indlæg er kedeligt eller ej – og man har altid muligheden for at trille videre – man er ikke tvunget til at læse det man ikke har lyst til.
Jeg synes at det vigtige må være relevansen – således at f.eks. jeg ikke begynder at fortælle om Skagen, hvis spørgeren vil have info om Østersøen. Og relevans er der da i højeste grad i både Martins, andres og mit indlæg.
Derudover så vil jeg da gerne oplyse dig om at jeg ved nu 2 lejligheder har vendt snuden væk fra havneindløb på Bornholm – og sejlet videre nordover – men det diskvalificerer mig måske til at svare – fordi jeg ikke har haft foden på landjord ?

**Eksempelvis er det rene vås at Rønne er kedelig, tværtimod er det en utrolig hyggelig by, med gamle huse og spisesteder, men det vil jeg da ikke modsige i et modsvar, det må blive op til den enkelte.**

Med ovenstående bemærkning om Rønne – viser det sig jo at du er helt enig med mig ? – for dét jeg hylder i mit sidste indlæg (før jeg lagde mig syg), var jo netop det dejlige ved at vi er mange derude – og vi har måske ligeså mange meninger som vi er sejlere – én siger at Rønne er kedelig, du siger det er noget vås ! – alligevel lykkes det så netop ad den vej for andre, selv at tage stilling til hvad der det bedste for dem – også selv om du på forhånd dømmer andres opfattelse som værende forkert ved at bruge ordet ”vås”.

Jeg håber ikke du opfatter dette som ”mudderkastning” for det er absolut ikke meningen – jeg synes dog bare at nu hvor tråden vist er mere eller mindre afsluttet – og du bragte uenigheden op i offentligheden, at jeg ville svare dig på dine kritikpunkter.
Hvis du stadigt er uenig med mig er du meget velkommen til at skrive til mig på profilen (så skal andre ikke belemres med diverse ping/pong skulle det være tilfældet) Shock)
Sejlerhilsen

Kaptajnen
Jesper N.

PS: og så iøvrigt en rigtigt fornøjelig tur til trådstarteren !

HOs billede

Hej Kaptajn Jesper
Rolig nu - rolig nu.
Godt du er blevet rask igen.
Du må også have en rigtig god aften.
Mange venlige hilsner
Hans

Trine Søes billede

For at dette her ikke skal blive en større diskussion omkring, hvad der er rigtig og forkert - så henstiller jeg til, at man svarer på trådstarterens indlæg. Vi har jo alle forskellige meninger om, hvad der er godt/skidt og rigtigt/forkert. Det er ødelæggende for Anna Larsens i øvrigt rigtige gode indlæg.

Man er altid velkommen til at starte en helt ny diskussion i gruppen, hvis man mener, der er andre ting, der skal diskuteres.

Sejlerhilsner

Trine

Annonce