Rantzausminde Lystbådehavn

4
Gennemsnit: 4 (3 stemmer)
Rantzausmindevej 137
Svendborg 5700
Danmark
55° 2' 1.8528" N, 10° 32' 30.4044" E

Rantzausminde er beliggende i rolige omgivelser i det vestlige Svendborgsund. Havnen er særdeles velegnet til børnefamillier.

Der afgår bus indtil Svendborg centrum, der er cirka 5 kilometer.

Svendborg Sunds Sejlklub og Rantzausminde Bådelaug har hjemhavn i Rantzausminde Lystbådehavn.

Seværdigheder

Anne Hvides gård er Svendborgs ældste verdslige bygning. Den blev opført cirka 1560 af adelsdamen Anne Hvide - gift med Jesper Friis af Rødkilde. Hun døde i 1577 og huset var derefter indtil 1769 i mange adeliges ejerskab.
I 1912 blev bygningen overdraget til Svendborg amts museum, som gik i gang med en restaurering, hvor man blandt andet fandt Anne Hvides adelsvåben. I dag finder man Svendborg Museum i den gamle bygning.

Naturama er et museum, der byder på moderne naturhistorie. Naturama leverer moderne naturhistorie til børn og voksne. Et besøg på Naturama skal være en totaloplevelse: Først "svømmer" du rundt mellem hvaler. Så klapper du bjørnen. Og til sidst stirrer du havørnen dybt i øjnene.

File 5641

Naturama i Svendborg

Naturama bringer den besøgende tættere på dyrenes mageløse historie. Med en æstetisk fortælling appelleres både til hjerne og hjerte, udfoldet over lys, lyd, billeder, farver, rum, film, dyr og genstande. Naturama er åbent tirsdag til søndag fra 10-16.00.

Annonce