Sæby Havn

4
Gennemsnit: 4 (2 stemmer)
Havnen 11
Sæby 9300
Danmark
57° 20' 0.1464" N, 10° 31' 56.55" E

Sæby havn er placeret på Vendsyssels østside -  cirka 12 kilometer syd for Frederikshavn. Sæby fik sine købstadsrettigheder i 1524. Sæbys bykerne præget af gamle huse og gader.

Sæby Sejlklub og Sæby Motorbådelaug har hjemhavn i Sæby Havn.

Seværdigheder

Fruen fra havet er en skulptur, der står ved havnen på nordre mole. Den 6,5 meter høje skulptur er en "Janusfigur" - det vil sige et mytologisk væsen med to ansigter, som på een gang symboliserer begyndelse og slutning, fortid og nutid, afrejse og hjemkomst. Det er den norske kunstner Marit Benthe Norheim, der er i samarbejde med Sæbys børn har udformet skulpturen.

Sæby Museum holder til i den smukke binding-værksbygning "Konsul Ørums gård", der stammer fra 1600-tallet. Museets udstilling indeholder billeder og effekter fra købstadens lange udvikling. I middelalderen var byen præget af karmeliterordenen, der i 1460erne oprettede et kloster i byen.

Sæby miniby er udstilling, hvor Sæbys huse er bygget i størrelsesforholdet 1:10. Der er åben alle ugens dage på nær torsdag og lørdag. Du finder minibyen på Solbæksvej 39 i sæby. Der er gratis entré.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Carsten Elkjaers billede

Efter et knækket ror, endte jeg i Sæby Havn. Super havn og en utrolig flink havnefoged.

Mette Krarups billede

Min hjemhavn, med hyggelig stemning,med indbyrdes hjælpsomhed, og fine faciliteter. Om sommeren spilles flaget ned hver aften på havnen, meget populært. En meget hyggelig by med mange musiske arrangementer hele sommeren.
Fine restauranter og en fantastisk fiskehandler tæt på havnen.

Annonce