Svendborg Havn

3.75
Gennemsnit: 3.8 (4 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
62 23 30 80
Jessens Mole 6
Svendborg 5700
Danmark
55° 3' 38.1024" N, 10° 36' 58.1256" E
Andre faciliteter: 
rigger
riggerværksted
Havnepenge: 

2016:
Både indtil 9 meter i længden koster 170 kroner per døgn.
Både mellem 9-12 meter i længden koster 200 per døgn.
Både mellem 12-15 meter i længden koster 240 kroner per døgn.
Både mellem 15-20 meter i længden koster 300 kroner per døgn.
Både over 20 meter i længden koster 400 kroner per døgn.

Antal havnepladser: 
200
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Svendborg Havn er placeret midt i Svendborg Sund. Svendborg er en gammel maritim havneby. Svendborg har bevaret sin ældre bykerne med smalle gader, torve og hyggelige gårdmiljøer. Havnen har et flydende havnekontor med bade- og toiletfaciliteter, inforum, trådløst internet. Derudover en havnepark til leg og boldspil.

Der er masser af indkøbsmuligheder, restauranter og caféer i nærheden af havnen. Der findes også en fiskehandler lige ved havnen. Der afgår tog til Odense.

Seværdigheder

Anne Hvides gård er Svendborgs ældste verdslige bygning. Den blev opført cirka 1560 af adelsdamen Anne Hvide - gift med Jesper Friis af Rødkilde. Hun døde i 1577 og huset var derefter indtil 1769 i mange adeliges ejerskab. I 1912 blev bygningen overdraget til Svendborg amts museum, som gik i gang med en restaurering, hvor man blandt andet fandt Anne Hvides adelsvåben. I dag finder man Svendborg Museum i den gamle bygning.

I Svendborg finder man Naturama. Naturama er et museum, der byder på moderne naturhistorie. Naturama leverer moderne naturhistorie til børn og voksne. Et besøg på Naturama skal være en totaloplevelse: Først "svømmer" du rundt mellem hvaler. Så klapper du bjørnen. Og til sidst stirrer du havørnen dybt i øjnene.

File 6216

Naturama har en spændende naturhistorisk udstilling

Naturama bringer den besøgende tættere på dyrenes mageløse historie. Med en æstetisk fortælling appelleres både til hjerne og hjerte, udfoldet over lys, lyd, billeder, farver, rum, film, dyr og genstande. Naturama er åbent tirsdag til søndag fra 10-16.00.

Besejling: 
Svendborg Havn kan anløbes døgnet rundt. Begge retninger i Svendborg Sund er afmærket - bemærk at afmærkningen skifter udfor havnen. Gæstesejlere kan benytte havnens sydlige og vestlige område fra juni til august. Der kan være en del strøm i både Svendborg Sund og i havnen. Der skal udvises hensyn til færgetrafikken i Svendborg Sund. Der er en fartbegrænsning på 4 knob i havnebassinet.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Michael C.s billede

Fantastisk hyggeligt at ligge ved det flydende Havnekontor

harryss billede

Har ligget inde ved havnekontoret midt i højsæsonen. Var heldig overhovedet at finde en plads (den sidste) i Svendborg. Smile

Men der var masser af liv og bla. levende musik på kajen overfor os. Et lokalt Kim Larsen kopiband der gjorde det helt fantastisk... der var gang i den.

Kommer igen.... udenfor sæsonen.Wink

Annonce